logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

Els ciutadans poden puntuar i opinar sobre els projectes seleccionats per a les places de l’Auditori i de la Panera

S’exposen 5 projectes per a la plaça Josep Prenafeta (Auditori) i 4 per a la de la Panera

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha convidat la ciutadania participar en el procés de participació ciutadana per puntuar els projectes per a les places Josep Prenafeta, davant l’Auditori Municipal Enric Granados, i la plaça de la Panera. El concurs d’idees per reformar aquests espais arriba a la fase final, amb l’exposició dels projectes seleccionats, que es poden veure a l’Auditori i a l’Orfeó, respectivament. Hi ha documentació gràfica de les propostes i les corresponents memòries perquè els lleidatans i les lleidatanes puguin emetre les seves opinions i preferències sobre els projectes. Fins al 27 de novembre podran dipositar les seves butlletes a les urnes que hi ha al costat de l’exposició. L’alcalde ha assenyalat que d’aquesta manera la ciutadania pot participar i decidir sobre dues places importants de Lleida, que es faran durant l’any 2018. Tall de veu À.Ros

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha comentat que amb aquest sistema mixt de col·laboració, amb les aportacions ciutadanes i les dels professionals del sector, el jurat farà la deliberació per encarregar abans d’acabar l’any a l’equip seleccionat que comenci a redactar el projecte executiu. Larrosa ha apuntat que la remodelació de la plaça de la Panera està inclosa al Pla de Barris del Centre Històric, i la de Josep Prenafeta, al de Portal Magdalena-Noguerola.

El president de la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Víctor Pérez Pallarès, ha comentat el funcionament del procés, en què s’havien presentat 45 propostes, 25 per al projecte de l'Auditori i 20 per al de la Panera. La iniciativa de reformar ambdues places s’ha realitzat amb un procés de tres fases. La primera fase ha consistit en tallers participatius adreçats a la ciutadania; la segona, en la convocatòria d’un concurs públic d’idees per reformar aquests espais, que ha tingut en compte les conclusions d’aquests tallers, i una tercera fase, on s’avaluaran totes les propostes, s’exposaran els cinc projectes seleccionats –que és el que es fa ara-i s’anunciarà la proposta guanyadora, que servirà de base per a la redacció del projecte d’execució.

En la visita que l’alcalde ha fet a l’exposició a l’Auditori Municipal, el president de l’AV de Noguerola, Estació i Avinguda del Segre, Miquel Sabaté, ha destacat que s’hagi tingut en compte consideracions com la senyalització d’una zona per encotxar i desencotxar l’alumnat del Conservatori i Escola de Música. Sabaté ha celebrat que el procés ja estigui en la fase final perquè aviat es pugui començar la remodelació de la plaça.

El concurs d’idees forma part de la iniciativa dels Espais Singulars, un projecte que impulsa l’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació del Paisatge, i amb la col·laboració de la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb l’objectiu d’aconseguir espais públics vius i útils a la ciutadania i augmentar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes.

La reforma té l’objectiu de millorar la qualitat funcional, ambiental i paisatgística de les places de l’Auditori i de la Panera i els seus entorns, millorar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants i els diferents mitjans de transport, establir una proposta d’ordenació dels usos de l’àmbit que no comprometi la continuïtat i permeabilitat de l’espai lliure i articular una estratègia ambiental per l’àmbit que integri de manera coherent els espais verds, pavimentats i mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/1386_el-ciutadan-podenpuntuariopinar-obreel-projecte-eleccionat-perale-place-delauditoriidelapanera-1.htm