logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

L'any 2019 es va fer transmissió de 40 empreses a persones emprenedores gràcies al programa Reempresa

A les comarques de Lleida, GlobaLleida, la patronal Cecot i Autoocupació treballen plegats per evitar que negocis viables tanquin per manca de relleu

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha assistit avui a la presentació de la jornada "La Reempresa, seguim enfortint i salvaguardant el patrimoni empresarial de les terres de Lleida" que recull l'essència de la Reempresa, en tant que mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya.

A les comarques de Lleida, GlobaLleida, la patronal Cecot i Autoocupació treballen plegats des dels últims anys per evitar que negocis viables tanquin per manca de relleu. Cerdà ha posat de manifest la importància que avui "se segelli una nova entesa entre aquestes tres entitats que esdevenen motors de dinamització econòmica, perquè són la garantia per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de la ciutat i del territori de Lleida".

L'any passat es van tancat amb èxit 40 transmissions d'empreses, fet que va permetre poder mantenir 80 llocs de treball i generar gairebé un milió d'euros d'inversió induïda. Aquests resultats foren la culminació de l'atenció i anàlisi de 83 ofertes de cessió i l'acompanyament de 103 potencials reemprenedors. En aquest nivell, Cerdà ha remarcat "l'encert de la icona de Reempresa: un relleu". El tinent d'alcalde ha afirmat que "representa a moltes persones que han cedit projectes empresarials i han pogut experimentar l'alta càrrega emocional que suposen aquestes operacions, perquè, al final, són la constatació que els projectes de vida no acaben en una persona, sinó que tenen continuïtat".

La jornada ha comptat amb la intervenció d'Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya. En un altre nivell, Albert Colomer director tècnic del Centre de Reempresa de Catalunya ha detallat diversos casos d'èxit d'aquesta iniciativa que té per objectiu establir un sistema generalitzat a la província a través del qual una persona empresària que vulgui cedir la seva empresa i una persona emprenedora que en volgués adquirir una en funcionament, disposin d'un servei estructurat d'acompanyament en el procés de compravenda d'empreses.

A l'acte de presentació de la jornada també hi han assistit el president de Globalleida, Ramon Roca, el diputat provincial, Carles Gibert i el director dels serveis territorials d'empresa i coneixement de la Generalitat a Lleida, Ramon Alturo, entre altres. L'any 2017, la Fundació Cecot Innovació i el Consorci GlobaLleida varen signar un conveni de col·laboració per a la implantació del projecte Reempresa a la demarcació de Lleida que avui s'ha renovat.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/24868_lany2019e-vafertran-mi-iode40empre-e-aper-one-emprenedore-gracie-alprogramareempre-a-1.htm