logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

La Paeria se suma a l’homenatge a les víctimes de l’Holocaust al Parlament

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha participat aquesta tarda a l’acte memòria, que ha comptat també amb la presència d’estudiants de Lleida

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha participat avui en representació de l’Ajuntament de Lleida a l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya.

L’homenatge, que ha estat presidit pel nou president del Parlament, Roger Torrent, ha comptat amb una lectura dramatitzada del llibre “Els catalans als camps nazis”, de Montserrat Roig, a càrrec de l’actriu Laura Aubert, i d’un reconeixement a les víctimes de la barbàrie de l’Holocaust, amb l’entrega d’espelmes pel record a sis representants de col·lectius de víctimes.

A més, l’acte també ha tingut un component educatiu, amb la intervenció d’estudiants que han exposat les conclusions que han extret del treball que han fet durant el curs sobre aquesta temàtica. Han participat dos alumnes de l’Institut Guindàvols de Lleida, Álex Montoro i Laia Ventura, que han exposat el seu treball sobre les persones perseguides per motius polítics. També ho han fet els alumnes Júlia García, Genís Miquel i Joana Mulet, del Col·legi La Salle Mollerussa: Joan Justícia i Pilar Pérez, de l’Institut XXV Olimpíada de Barcelona; Teresa Guirao, del Col·legi Joan XXIII de Tarragona; Liviu Turcano i Emmanuel Ademola, de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet; i Laura Hurtós i Victor Grau, de I’Institut de Vilafant. 




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/2635_lapaeria-e-umaalhomenatgeale-victime-delholocau-talparlament-1.htm