logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

El ple de la Paeria aprova per unanimitat demanar a la Generalitat que recuperi les ajudes al finançament de les escoles bressol

El ple de l'Ajuntament ha aprovat també una moció del grup de Ciutadans per demanar a la Generalitat una resposta efectiva als episodis d'epidèmia gripal. Han votat a favor els grups de PSC, CiU, Cs, Crida per Lleida-CUP, PP i Comú de Lleida, mentre que ERC-Avancem s'ha abstingut en un dels punts a votació

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat avui per unanimitat una moció presentada pel grup del PSC per exigir a la Generalitat de Catalunya l'abonament de l'import reconegut per la sentència del 946/2017, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació al finançament de les escoles bressols municipals i a recuperar la corresponsabilitat en el finançament de les escoles bressols municipals. La moció insta al Govern català a pagar 1.300 euros per alumne de les llars d'infants municipals durant els cursos 2012-13, 2013-14 i 2014-15, com ordena l'esmentada sentència.

A més, el text aprovat per tots els grups demana ampliar aquest pagament també als cursos 2015-2016 i 2016-17 i, de cara al futur, "garantir un finançament que cobreixi, com a mínim, el mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça i any, per al curs 2017-18" i augmentar-lo progressivament fins als 1.800 euros, ja que "l'educació de 0-3 anys és una etapa educativa fonamental".

També ha prosperat la moció del PP per a l'actualització del projecte de reurbanització del Polígon Industrial del Segre i la millora de la seguretat a la zona. L'alcalde de Lleida ha reivindicat la implicació de la Generalitat de Catalunya en la millora del polígon. Per la seva banda, el tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha volgut posar de manifest que cal un treball conjunt i un model de gestió amb corresponsabilitat i codecisió entre l'associació i les diferents administracions i ha assenyalat que ja està en marxa un estudi de diagnosi de la situació d'aquest polígon. Han votat a favor d'aquesta moció els grups de PSC, CiU, Cs, ERC-Avancem, PP i Comú de Lleida, tot i que Ciutadans s'ha abstingut en un dels punts, mentre que Crida per Lleida-CUP hi ha votat en contra.

El ple de l'Ajuntament ha aprovat també una moció del grup de Ciutadans per demanar a la Generalitat una resposta efectiva als episodis d'epidèmia gripal. Han votat a favor els grups de PSC, CiU, Cs, Crida per Lleida-CUP, PP i Comú de Lleida, mentre que ERC-Avancem s'ha abstingut en un dels punts a votació.

Igualment, ha tirat endavant la moció presentada pel grup d'ERC-Avancem per a la reversió de les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics. Ho ha fet amb el suport dels grups de PSC, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida. En canvi, hi han votat en contra Ciutadans i el PP.

L'altra moció que s'ha aprovat avui al ple és la presentada pel grup de Convergència i Unió per l'adhesió al Manifest de Som Escola i de suport a la consolidació, protecció i millora del sistema educatiu català i de la seva aportació als valors democràtics i a la cohesió social. Han votat a favor PSC, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i Comú de Lleida, mentre que s'hi ha posicionat en contra Ciutadans i el PP.

Finalment, no han tirat endavant les mocions del grup municipal del Comú de Lleida sobre mobilitat ni la de Crida per Lleida-CUP de creació d'una bústia ètica de denúncia de corrupció i males pràctiques públiques. La primera ha rebut el suport d'ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida, mentre que han votat en contra PSC i Cs i s'han abstingut CiU i PP. En la segona, CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida i Comú de Lleida han votat a favor, a excepció d'un punt en què CiU i ERC s'han abstingut, mentre que han votat en contra PSC, Ciutadans i PP.

D'altra banda, el ple municipal ha aprovat, amb consens de tots els grups, incorporar les vídeo actes com un complement de les actes textuals dels plens i amb tota la validesa legal.

Per últim, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha transmès, en nom de tots els grups, el condol a les famílies per les morts recents de tres personalitats de la cultura de Lleida com són Lluís Virgili, Dolors Sistac i Jesús Mauri.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/2720_elpledelapaeriaaprovaperunanimitatdemanaralageneralitatquerecuperile-ajude-alfinancamentdele-e-cole-bre-ol-1.htm