logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

L'alcalde de Lleida participa al dinar col·loqui del Fòrum Empresa amb Santi Vila

El paer en cap ha ha destacat el tarannà dialogant i respectuós de l'exconseller i la seva aportació clau perquè Lleida pugui tirar endavant el nou Museu Morera

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat aquest migdia al dinar-col·loqui organitzat pel Fòrum Empresa per presentar el llibre "D'herois i traïdors" de l'exconseller Santi Vila.

El paer en cap ha introduït el conferenciant i ha destacat la seva vàlua professional i política, amb una trajectòria que també ha tingut relació amb Lleida, pel seu pas per les conselleries de Territori i Cultura. "Un tema especialment sentimental per Lleida com és el Museu Morera, si es fa realitat, és, en molt bona part, pel Santi Vila. Per creure en el projecte i permetre l'aportació de la Generalitat i la d'Europa", ha afirmat l'alcalde.

Ros també ha destacat el tarannà de l'exconseller i el seu coratge polític per mantenir-se ferm en les seves conviccions en moments difícils. "Compartim moltes coses malgrat estar en partits diferents. El nostre idioma comú és el diàleg permanent, la cooperació institucional impecable, el respecte absolut pels que pensen diferent i la defensa de l'autogovern de Catalunya respectant les lleis", ha assenyalat.

Santi Vila (Granollers, 1973) és llicenciat en Lletres, amb l'especialitat d'Història, per la Universitat de Girona i ha impartit classes d'Història contemporània a les Facultats de Lletres i de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG, des del 1998.

La seva trajectòria política s'inicià el 1999 com a regidor a l'Ajuntament de Figueres, ciutat de la qual va ser alcalde entre el 2007 i el 2012. Paral·lelament va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya, lloc que va ocupar entre el 2006 i el 2013, amb participació en les comissions d'infraestructures, cultura, educació, universitats i relacions institucionals. L'any 2012 va ser nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat, lloc que va ocupar fins al 2016 quan va passar a Cultura, completant la seva estada al Govern amb la cartera d'Empresa i Coneixement l'any 2017.

Des de gener de 2018 és director general d'Aigües de Banyoles i és articulista d'opinió a La Vanguardia. També ha escrit diversos llibres, els dos últims 'Un Moment fundacional: visions des del reformisme modern' (2016) i 'D'herois i traïdors: el dilema de Catalunya, atrapada entre dos focs' (2018).




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/5578_lalcaldedelleidaparticipaaldinarcolloquidelforumempre-aamb-antivila-1.htm