logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

La Fundació Bancària 'la Caixa' destina 650.000 euros a projectes socials locals de Lleida durant 2018 a través de les oficines de CaixaBank

CaixaBank, d'acord amb el seu pla de Banca Socialment Responsable, desenvolupa una Acció Social pròpia per a cobrir necessitats socials de les Terres de Ponent

CaixaBank va presentar ahir a l'oficina Store Plaça de la Sal, les principals línies d'actuació de la seva Acció Social realitzada directament des de la xarxa d'oficines de la demarcació de Lleida. L'objectiu d'aquesta trobada era la de divulgar i promoure el treball que estan realitzant les entitats socials lleidatanes amb el suport de CaixaBank per a contribuir a millorar les oportunitats de totes les persones, especialment d'aquelles més vulnerables.

L'acte va estar presidit pel director d'àrea de negoci de CaixaBank a Lleida, Ignasi Fanlo, i va comptar amb la participació del director de Càritas Lleida, Rafel Allepuz, i d'un beneficiari de l'entitat: Mor Samb.

La Fundació Bancària "la Caixa", a través de les oficines de CaixaBank a la demarcació de Lleida, va col·laborar durant 2018 amb 227 projectes d'entitats lleidatanes als quals va destinar un pressupost global de 650.000 euros. A tot l'Estat, la quantitat va ser de 43,6 milions d'euros, col·laborant amb gairebé 9.500 entitats (més d'11.500 projectes).

L'acció social es destina a impulsar projectes de petita envergadura però de gran importància pel territori i completa els grans programes que duu a terme la Fundació Bancària "la Caixa", primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, amb un pressupost de 545 milions d'euros en 2019.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank a Lleida dóna suport a la Fundació Bancària "la Caixa" en la seva tasca social, detectant les necessitats locals i canalitzant una part de la seva inversió social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers d'entitats i associacions puguin accedir cada any a les ajudes de la Fundació Bancària "la Caixa".

Associacions com Càritas Lleida, ASPROS, Banc d'Aliments, AREMI, Associació l'Estel, Associació Alba, entre moltes altres, són exemples d'entitats locals que han rebut part d'aquestes ajudes.

Petites ajudes, grans projectes

La lluita contra la pobresa i l'exclusió és actualment una línia d'actuació prioritària per a l'entitat financera. L'objectiu és donar resposta a les necessitats socials més urgents, i l'any 2018 es va ajudar a més de 100 entitats en aquest àmbit. A Lleida això es concreta en accions com el suport al Banc d'Aliments que cobreix les necessitats bàsiques d'alimentació de la població més desfavorida. També s'ha col·laborat amb l'Ajuntament de Lleida per donar suport al projecte Empodera't d'atenció a persones sense llar, i el projecte d'infància en risc, un programa d'ajudes econòmiques per a necessitats bàsiques com material escolar i activitats extraescolars. L'any 2018 es va encetar una col·laboració amb el Banc Farmacèutic amb l'objectiu de cobrir les despeses farmacèutiques de persones en risc d'exclusió.

En el camp de la integració social i laboral destaquem col·laboracions amb entitats com l'Associació AREMI que treballa per la integració laboral i social de persones amb discapacitat intel·lectual, i que l'any passat amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" van poder adquirir una banyera d'hidroteràpia per als nens amb discapacitat i paràlisi cerebral. L'Obra Social "la Caixa" ha donat suport també a altres entitats com l'Associació Alba, Fundació Ilersis, Creu Roja de Lleida, ASRPOS, Associació Down Lleida, Associació l'Estel, Associació TALMA, entre d'altres.

El suport a les persones grans ha estat una línia d'actuació destacada. L'Obra Social "la Caixa" ha col·laborat amb l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig per la compra de 20 llits elevables. Des de CaixaBank, s'ha col·laborat també amb la Fundació Venso per l'adquisició d'un vehicle adaptat per als usuaris del centre.

El compromís de l'Obra Social amb l'educació i la formació a les Terres de Ponent és d'important rellevància, i en destaquem la col·laboració amb les beques de la Universitat de Lleida per reconèixer i premiar els estudiants amb millor currículum acadèmic i aquells que tinguin unes situacions socioeconòmiques desfavorables. N'és una mostra també la col·laboració amb la Càtedra Emili Pujol que desenvolupa l'Associació d'Amics de la Música de Cervera, i en què s'imparteixen classes de música per als millors músics, i s'ajuda a 40 nens i nenes en risc d'exclusió social.

L'Obra Social "la Caixa" ha donat també el seu suport a la cultura amb col·laboracions com la del Centre Llatinoamericà per desenvolupar la 24ª Mostra de Cinemà Llatinoamerica de Catalunya.

En el camp de la investigació científica destaquem la col·laboració amb l'Institut de Recerca Biomèdida, a través del concert Mamapop, per la investigació del càncer de mama.

Des de les oficines de CaixaBank a Lleida, es va impulsar l'any passat la campanya de recollida de llet "Cap nen sense bigoti" a favor de famílies en risc d'exclusió, i en la que es van recaptar més de 16.800 litres de llet per a famílies de les Terres de Ponent.

A finals d'any, CaixaBank va posar en marxa l'Arbre dels Somnis, una iniciativa per a que 334 nens en risc d'exclusió social de Lleida poguessin rebre un regal durant les festes de Nadal. A la província de Lleida varen participar en la iniciativa un total de 18 oficines, que va penjar a l'arbre els desitjos formulats per nens i nenes que varen fer arribar la seva carta a diverses entitats socials del territori com Càritas, Parròquia Sant Andreu, Creu Roja, Centre Ondara, Soñar despierto.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/11607_lafundaciobancarialacaixade-tina650000euro-aprojecte-ocial-local-delleidadurant2018atrave-dele-oficine-decaixabank-1.htm