logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

CaixaBank i la Fundació 'la Caixa' col·laboren amb quinze ajuntaments per millorar les condicions d'allotjament dels temporers

Aquesta col·laboració es destinarà a l'adquisició de productes per a garantir les mesures preventives per als treballadors temporers de la fruita seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries amb motiu de la COVID-19

CaixaBank ha canalitzat 19.650 euros de la Fundació "la Caixa" cap a quinze ajuntaments del Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell i la Noguera per donar resposta a les necessitats d'allotjament (en les condicions sanitàries actuals) dels temporers que han vingut a les Terres de Lleida per treballar en la campanya de la recollida de la fruita.

Els quinze consistoris que han acordat aquesta col·laboració són els que més veuen incrementada la seva població durant la temporada d'estiu amb l'arribada de treballadors temporers contractats per fer feines agrícoles. Es tracta dels ajuntaments d'Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Soses, Seròs, Albesa, Corbins, Torregrossa, la Granja d'Escarp, Bellpuig, Albatàrrec, Artesa de Lleida, Barbens, Bell lloc d'Urgell i Mollerussa.

La col·laboració de CaixaBank i de la Fundació "la Caixa" amb els ajuntaments permetrà finançar llençols, mascaretes, gels, llits i matalassos, complint les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries amb l'objectiu de facilitar una campanya de la fruita el menys excepcional possible, malgrat la situació creada pel coronavirus.

A causa de la pandèmia, els consistoris han vist incrementats els costos habituals associats a la campanya agrària degut a les mesures de seguretat necessàries en el nou context sanitari, tant per garantir la salut de les persones contractades per la campanya com de la resta de població dels municipis.

Durant la formalització de l'acord, els representants municipals han agraït la col·laboració de CaixaBank i de la Fundació "la Caixa" que permetrà als consistoris facilitar solucions sanitàries a l'allotjament dels treballadors que es desplacin per participar en la campanya de la fruita.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat la capil·laritat territorial de CaixaBank, que li permet ser a prop de les necessitats dels territoris. "En el cas de les terres de Lleida, ha afegit, és aquesta proximitat la que permet l'acció coordinada amb consistoris de diferents comarques per poder ajudar a donar resposta a les necessitats dels temporers".

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank dona suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites entitats socials solidàries puguin accedir a ajuts econòmics per a fer realitat els seus projectes. Cada any, més d'11.000 projectes reben, globalment, uns 44 milions d'euros del que es beneficien més de 7.000 entitats socials arreu de l'Estat.

A més, CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és la única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de nombroses iniciatives, per ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca por la seva actuació responsable i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Índex la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabili­tat corporativa. L'organització internacional CDP, por la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/34978_caixabankilafundaciolacaixacollaborenambquinzeajuntament-permillorarle-condicion-dallotjamentdel-temporer--1.htm