logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

CaixaBank ofereix a l’Associació de Ramaders d’Alcarràs una línia de finançament per a la planta de compostatge

Els socis de la planta s’hi poden acollir per finançar les seves aportacions de capital al projecte

CaixaBank ha activat una línia de crèdit que té com a objectiu el finançament de les aportacions dels socis a la planta de compostatge d’Alcarràs. Aquesta línia de finançament  preveu unes condicions avantatjoses per als socis en l’accés al crèdit i en la gestió dels seus comptes, targetes i transferències.

La planta de compostatge, promoguda per l’Associació de Ramaders d’Alcarràs, pretén impulsar la bioeconomia circular en la valorització de les dejeccions ramaderes i de productes agroalimentaris. Aquest projecte s’inclou en el “Pla de transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027” impulsat per la Diputació de Lleida de la mà de les principals institucions del territori i amb un mètode avalat per Europa. A més, la planta de compostatge ha estat un dels projectes presentats en el Next Generation Catalonia per part de la Generalitat de Catalunya.

Carina Termens, directora de Negoci Agrari de la direcció territorial Catalunya de CaixaBank,  ha reiterat el compromís de l’entitat financera, a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb el sector agroalimentari tot destacant “la contribució de l’entitat per ajudar a la millora de la competitivitat d’aquest col·lectiu mitjançant el disseny de productes i serveis financers creats especialment per atendre les seves necessitats”.

Jordi Jové Aresté, president de la SAT Alcarràs Bioproductors, explica que “aquesta SAT s’ha constituït, en primer lloc, per donar resposta a la problemàtica dels ramaders per la traçabilitat de les dejeccions ramaderes i assegurar la continuïtat de les seves explotacions i segon, perquè les dejeccions no és un residu sinó un recurs i som conscients del potencial que suposa poder gestionar-ho. Així la planta de compostatge és només l’inici del primer projecte en un espai nostre, dels socis, amb 18 hectàrees de superfície per consolidar treballs de recerca i implementar empreses de I+D”.

AgroBank, líder del sector

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders i cooperativistes, amb un assessorament proper i integral, aportant no només el suport financer sinó acompanyant al client des de la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank duu a terme accions d’impuls al sector com jornades tècniques o acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre la Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics.

Per la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d’un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible amb una de les seves línies d’acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l’eficiència energètica o l’agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/43894_caixabankofereixala-ociacioderamader-dalcarra-unaliniadefinancamentperalaplantadecompo-tatge-1.htm