logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

La Fundació 'la Caixa' i CaixaBank destinen més de 12.000 euros a lluitar contra l’Alzheimer a Lleida

Tres entitats socials de les Terres de Ponent han rebut suport per acompanyar malalts i familiars afectats per aquesta malaltia

CaixaBank, a través de diverses aportacions econòmiques de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat en el darrer any el seu suport a tres entitats socials lleidatanes que treballen per afavorir la situació de persones afectades per la malaltia de l’Alzheimer. L’Associació Familiars Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i comarca, l’Associació d’Amics de la Música de Cervera i la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer han rebut una col·laboració global de més de 12.000 euros.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

Arreu de l’Estat, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank han donat suport en el darrer any a 195 entitats socials destinant-hi 1,1 milions d’euros per finançar 274 projectes destinats a investigar i millorar la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable 

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A +) en inversió sostenible.




Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/44056_lafundaciolacaixaicaixabankde-tinenme-de12000euro-alluitarcontralalzheimeralleida-1.htm