logo
Imprimir
-- | :hs
•LLEIDA

Platja d'Aro es prepara pel Carnaval més important de les comarques gironines

La Gran Rua de Comparses i Carrosses se celebrarà el 10 de febrer a la tarda

Unes seixanta colles participaran en la gran rua del Carnaval de Platja d'Aro, la cita carnavalesca més important de les comarques gironines. Com és habitual, el dia gran serà el de la rua, el 10 de febrer, però la 46a edició del Carnaval de Platja d'Aro, que se celebrarà del 3 al 14 de febrer, inclourà una quinzena d'activitats, la majoria gratuïtes i a l'aire lliure. La voluntat de la regidoria de Turisme amb la col·laboració de la Federació de Colles de Carnaval és, com sempre, oferir un carnaval popular i familiar que s'ha convertit, per mèrits propis, en una cita obligada pels amants de la disbauxa carnavalesca a Catalunya.

La Gran Rua de Carrosses i Comparses serà dissabte 10 de febrer a les 4 de la tarda a les avingudes del Cavall Bernat i de S'Agaró amb una seixantena de colles. Optaran a 8.000 euros en premis per als cinc primers classificats en cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i també un guardó únic per a la Millor Colla Debutant. Més enllà de les colles d'arreu de la demarcació, també hi participaran les quinze colles locals, enguany amb la novetat de la Colla Impuntuals. També fora de concurs i en format d'exhibició el mateix dissabte a les 11 hi desfilaran una desena de colles més. El lliurament de premis serà la mateixa nit al ball que se celebra al Palau d'Esports i Congressos.

El Carnaval, però, comença ja aquesta mateixa setmana, amb propostes com la Trobada Infantil amb animació a S'Agaró i el Canvi d'Atributs entre Reis Carnestoltes. Dijous 8 hi ha previst el Pregó de Ses Majestats i la celebració del Dijous Gras i diumenge 11 de febrer la Rua de Colles Locals a Castell d'Aro. S'acabarà dimecres 14 de febrer amb l'Enterrament de la Sardina.

Enguany presidiran tots els actes Judith, Reina Pimpona més esbojarrada i de la festa una enamorada i Jordi, Rei dels Pimpons més engrescador, que entre vi i vi aixeca el pirulí. Justament les disfresses de la Reina i el Rei Carnestoltes i de la seva colla, Els Pimpons, inspiren el cartell del carnaval d'enguany, obra de Ricardo Argüelles.
Link:
https://lleidanoticies.com/noticia/87372_platjadaroe-preparapelcarnavalme-importantdele-comarque-gironine--2.htm