LLEIDANOTICIES.COM - Logo

El diari digital de Lleida!

24/05/2022

::


Lleida


Arrenca la tercera campanya 'Cap llar sense aliments'

Lleida  -  12/05/2022

La inflació i el conflicte a Ucraïna cronifiquen l'emergència social: els Bancs d'Aliments preveuen un repunt del 20% en la demanda d'ajuda el 2022

 A causa de la inflació i del conflicte bèl·lic a Ucraïna, els Bancs d'Aliments es preparen per a un augment del nombre de sol·licitants d'ajuda els mesos vinents. Segons les estimacions, el repunt podria ser del 20% al llarg del 2022.

Els Bancs d'Aliments alerten que som davant d'un nou escenari d'emergència social: l'escalada de preus s'ha encavalcat amb la pandèmia i està cronificant la situació de pobresa alimentària que ja patien moltes persones. A Catalunya hi continua havent més de 236.500 persones que recorren als Bancs d'Aliments, segons dades del primer trimestre del 2022; mentre que a Espanya la xifra actual es manté a prop dels 1,5 milions de persones que es van registrar el 2021.

A més, la nova crisi no sols afecta milers de ciutadans en situació de vulnerabilitat, sinó també els mateixos Bancs d'Aliments i les entitats socials encarregades de repartir menjar als barris. Per culpa de la pujada de preus, cada vegada reben menys donatius i excedents per abastir els seus magatzems de provisions i han hagut de reduir més d'un 10% la quantitat d'aliments que distribueixen.  


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia


BAINS DE LLO
La Caixa Cat
Cap Roig
Caixabank
Cala del Pi Salles Hotels