LLEIDANOTICIES.COM - Logo

El diari digital de Lleida!

06/06/2020

::
Lleida


El programa d'inserció sociolaboral Incorpora de 'la Caixa' dona resposta a la demanda de personal per la campanya de recollida de fruita a Lleida

Lleida  -  09/04/2020  - 

La crisis del coronavirus augmenta la pressió sobre el sector agroalimentari per proveir de fruita i verdures, enmig de la dificultat per aconseguir personal per la temporada

Davant de la situació crisi sanitària pel COVID-19 i la demanda de mà d'obra per la campanya de recollida de fruita, el programa d'inserció sociolaboral Incorpora de "la Caixa" posa a disposició del sector agroalimentari de Lleida una borsa de treball amb els perfils adequats per aquestes feines.

En aquest context d'alta demanda al sector agroalimentari, la Fundació "la Caixa" posa a disposició de les empreses una borsa de treball. Els candidats i candidates han estat formats i preparats per una desena d'entitats socials de Lleida i comarques. Així, l'acció té un doble objectiu: a més d'atendre les necessitats de les empreses, ofereix feina a persones en risc d'exclusió que s'han quedat a l'atur amb la crisis derivada del coronavirus.
Els perfils cobreixen diferents rols: des de peons agrícoles, envasadors/es manipuladors d'aliments, carretoners, remuntadors de caixes i encarregats de línies. La majoria tenen experiència en altres campanyes de fruita i tots han realitzat un itinerari d'inserció sociolaboral personalitzats en les entitats socials del grup Incorpora Lleida.

Les empreses del sector agroalimentari estan altament sensibilitzades en oferir als seus treballadors material adequat quant a Equips de Protecció Individual (EPI) i ajustar-se a la normativa actual de condicions de treball, transport dels treballadors i condicions d'habitatge.

Incorpora de "la Caixa", que des de fa 14 anys fomenta la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió, compta per tot el que fa referència al sector primari amb la valuosa col·laboració d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank que aposta per impulsar el sector agrari al país.

Així, el programa Incorpora i AgroBank sumen forces per fer possible la inserció laboral de persones en risc d'exclusió dins de la indústria agroalimentària, i conjuguen aquest objectiu amb les necessitats de les empreses del sector i de la població en risc d'exclusió social.

Més de 10.800 llocs de feina a Catalunya al 2019

El programa d'integració laboral de "la Caixa", Incorpora, ha facilitat 842 nous llocs de treball a la província de Lleida per a persones vulnerables al llarg del 2019. Això ha estat possible gràcies a la implicació de 275 empreses i 9 entitats socials de Lleida en aquest projecte de responsabilitat social.

En total, a Catalunya s'han facilitat 10.878 nous contractes el 2019 a través del programa Incorpora. Per aconseguir-ho s'hi han implicat 3.287 empreses i 137 entitats socials.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d'altres.

Incorpora té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de la feina com a forma d'inserció social. Per això, estén ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la finalitat de crear un clima d'entesa i col·laboració entre ambdues parts que redundi en oportunitats per a les persones que més ho necessiten.

AgroBank, líder del sector

En els seus cinc anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per a oferir un servei realment útil.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya


La Caixa Cat