LLEIDANOTICIES.COM - Logo

El diari digital de Lleida!

07/08/2020

::
Lleida


CaixaBank i la Fundació 'la Caixa' col·laboren de nou amb la Universitat de Lleida en dues convocatòries d'ajudes a estudiants

Lleida  -  26/06/2020  - 

L'acord l'han signat el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy Fernandez, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana

El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat un acord pel qual l'entitat financera canalitzarà 30.000 euros de la Fundació "la Caixa" cap a la Universitat de Lleida (UDL) per afavorir el seu desenvolupament d'accions relacionades amb la responsabilitat social.

La signatura del conveni ha tingut lloc al Saló Victor Siurana de la Universitat de Lleida, mantenint totes les mesures i distàncies de seguretat requerides per la situació generada per la COVID-19.

Una part de la col·laboració de CaixaBank va destinada a beques-salari per a estudiants amb qualificacions excel·lents en els seus estudis de secundària -ja siguin de batxillerat o de cicles formatius-, que es matriculin de nou en graus de la UdL i que tinguin un nivell de renda familiar que no superi el que permet accedir a les beques ordinàries del Ministeri d'Educació, Cultura, i Esports.

L'altra part de l'acord va destinat a la convocatòria d'ajudes a l'estudi per alumnat que pateix situacions socioeconòmiques greus.

Pel que fa a l'abast de les beques-salari de la UdL, suposen 400 euros mensuals durant 10 mesos per a cada estudiant mentre durin els estudis de grau i es mantingui el nivell d'excel·lència acadèmica i els requeriments econòmics. L'import de la convocatòria de les beques salari és de 108.000 euros i la convocatòria d'ajuts a l'estudi és de 35.000 euros, un total de 143.000 euros, dels quals CaixaBank n'aporta 30.000.

El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha comentat que aquests ajuts "combinen la necessitat de no deixar enrere ningú per motius econòmics amb l'interès estratègic de fomentar l'excel·lència, dos accions que reverteixen en un major retorn de la universitat a la societat".

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat que el suport a la formació dels joves és un dels eixos prioritaris d'actuació de la Fundació "la Caixa", i que aquesta col·laboració és una mostra més del compromís de l'entitat amb les Terres de Ponent.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank dona suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites entitats socials solidàries puguin accedir a ajuts econòmics per a fer realitat els seus projectes. Cada any, més de 11.000 projectes reben, globalment, uns 44 milions d'euros del que es beneficien més de 7.000 entitats socials arreu de l'Estat.

La Universitat de Lleida, quarta universitat de l'Estat en docència

La UdL combina una llarga i fructífera tradició universitària amb una estructura jove i dinàmica que aposta decididament per una formació i una investigació de qualitat, per uns avançats mètodes docents i per la internacionalització. Actualment, la UdL és la quarta universitat de l'Estat en docència, la cinquena en rendiment i la setena en recerca segons l'U-Ranking 2019.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya


La Caixa Cat