LLEIDANOTICIES.COM - Logo

El diari digital de Lleida!

30/09/2023

::
Lleida


Incorpora de 'la Caixa' facilita 826 llocs de treball a persones en risc d’exclusió a Lleida, un 25% més que l’any anterior

Lleida  -  06/02/2019  - 

Durant l’any 2018, el programa d’integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina ha crescut gràcies a la col·laboració de 276 empreses lleidatanes en aquest projecte de responsabilitat social

El programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, va facilitar 826 llocs de treball a persones vulnerables a Lleida al llarg del 2018, davant dels 658 del 2017 (+25%). Això ha estat possible gràcies a la implicació de 276 empreses lleidatanes en aquest projecte de responsabilitat social.

De les 826 insercions fetes el 2018 a través del programa Incorpora a Lleida, 488 han estat de dones i 338 d’homes. A més, 155 d’aquestes insercions han estat de persones amb alguna discapacitat, i 671, de persones en risc o situació d’exclusió social.

”la Caixa” acaba de renovar l’acord de col·laboració per desenvolupar el programa Incorpora juntament amb 9 entitats socials de Lleida, dedicades a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina. En concret, a Lleida les entitats col·laboradores amb el programa són: Fundació Aspros; Associació Prosec; Salut Mental Ponent; Salesians Sant Jordi; Associació Alba; Creu Roja Lleida; ASPID; Reintegra i Associació Antisida.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «El programa Incorpora ha construït una xarxa doblement enriquidora. Per a les persones contractades, perquè cada contracte és de gran valor per a la persona que ho aconsegueix i el seu entorn familiar, que aconsegueixen un canvi positiu en la seva vida. I per a les empreses, perquè es tracta d'un programa d'intermediació que combina de manera òptima les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l'èxit de la inserció a l'empresa».

Incorpora té com a objectiu principal bastir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral, amb la finalitat de crear un clima d’entesa i col·laboració entre ambdues parts que redundi en oportunitats per a les persones que més ho necessiten.

Incorpora desenvolupa des del 2016 una línia d’autoocupació. Gràcies a aquesta iniciativa, persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora i amb idees de negoci participen en una nova forma d’integrar-se al mercat laboral, amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la situació de vulnerabilitat. Incorpora els ha dissenyat itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament, perquè puguin desenvolupar el seu pla d’empresa. El 2018, es van crear 27 microempreses noves a Lleida.

Els tècnics, figures clau del programa

Els tècnics constitueixen una figura essencial en el programa Incorpora. D’ells depèn l’èxit tant de la persona contractada com de l’empresa contractant. En el cas de Lleida, s’ha creat una xarxa amb 32 d’aquests professionals.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que duen a terme els tècnics d’inserció laboral, s’hi inclouen la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació de la persona beneficiària, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que poden sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de la col·laboració de noves empreses en el programa.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia


Caixabank Setembre_octubre
Noche Solidaria Sallés Hotels